AHİLİK HAFTASI KUTLAMA TÖRENİ VALİ KÖŞGER’İN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ

21 Eylül 2023




36. Ahilik Haftası Kutlama Töreni, Vali Yavuz Selim Köşger’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Büyüksaat Ziyapaşa Parkı’nda gerçekleştirilen törene Adana Milletvekili Sunay Karamık, Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Niyazi Göğer, Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Yücel Bayram, Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz, kamu ve sivil toplum kuruluşları ile esnaf odalarının temsilcileri katıldı.

Programda Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Niyazi Göğer’in konuşmasının ardından bir konuşma gerçekleştiren Vali Köşger, “Bizler kadim bir medeniyetin, kadim bir kültürün evlatlarıyız. 2000 yıllık, belki daha uzun süren bir devlet geleneğimiz var. Devlet geleneğimizde bir şehir, bir devlet kurulurken önce bir mabet inşa edilir, hemen yanına bir ilim yuvası, medrese inşa edilir, ardından da hemen yanı başına bir çarşı merkezi, hanıyla hamamıyla esnafın ticaret yapabileceği işini, aşını temin edeceği bir iş hanı temin edilir. Bugün bu ruhu yaşattıkları için oda başkanlarımıza ve esnafımıza çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Vali Köşger, standart ve üretim kalitesini belirleyen ahiliğin aynı zamanda çarşı esnafının ahlakını, edebini, yüce değerlerle donatılmasını da önemseyen bir yol olduğunu belirtti.

Esnafa bereketli kazançlar dileyen Vali Köşger, "Cumhuriyetimizin 2. yüzyılı 1.yüzyılından daha parlak olacak. Bu sizlerin sayenizde olacak. Devlet otağımızın orta direği esnafımızdır. Orta direğimiz ne kadar sağlam, donanımlı, gayretli, çalışkan, vatanına ve milletine sahipse ülke o kadar yükselecektir. Adana esnafımızda gördüğümüz bu güzel manzara Türkiye’nin ikinci yüzyılının daha parlak olacağını bizlere müjdeliyor." diye konuştu.

Vali Köşger, “Kutlayacağımız Ahilik Haftası münasebetiyle Ahilik Teşkilatı’nın kurucusu Ahi Evran-ı Veli'yi rahmet ve minnetle yâd ederken, bu haftanın Ahilik kültür ve değerlerinin yeniden hatırlanarak tazelenmesine vesile olmasını temenni ediyor, esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın Ahilik Haftası'nı kutluyorum.” dedi.

Vali Köşger’in yaptığı konuşmanın ardından program; kaftan giyme ve ödül töreni, ahi yemeği ikramı, halkoyunları ve bando gösterileri ile mesleki gösterilerin gerçekleştirilmesinin ardından son buldu.